среда, 12 октября 2016 г.

Дмитру Луценку - 95. Його пісні - в душі народу

15 жовтня виповнюється 95 років від дня народження Дмитра Луценка - видатного українського поета, автора популярних, улюблених народом пісень, ніжного і трепетного лірика.
Яке ж це диво — пісня! Яку магічну силу таїть у собі. Таку невмирущу пісню залишив по собі поет-піснетворець, лауреат Державної премії імені Т.Шевченка Дмитро Луценко. В його поезіях безмір тепла і любові до людей, до рідної землі, до історії нашого народу. Його пісні осяяні сонцем, чистотою і совістю поета і, звичайно, безмежною любов'ю до матері — України.
Якби Дмитро Омелянович написав лише слова до пісень "Києве мій", "Мамина вишня" й "Осіннє золото" — вже й тоді б заслуговував на те, щоб вважатися класиком. Та перу поета належить багато відомих шлягерів, створених у співдружності з композиторами Л.Ревуцьким, О.Білашем, П.Майбородою, І.Шамо та іншими, яких близько шістдесяти. Дмитро Луценко володів колоритним українським словом, писав щиро й доброзичливо. Тому не дивно, що на вірші Дмитра Луценка написано понад 300 популярних пісень.

Ювілейній даті
Д. Луценка присвячена книжкова викладка літератури "Його пісні - в душі народу". В центрі експозиції - "Книга почесних читачів бібліотеки", в якій є сторінка з побажаннями та автографом Тамари Луценко, дружини поета, яка відвідувала нашу школу, була присутня на літературному заході у шкільній бібліотеці у 2003 році.

Комментариев нет:

Отправить комментарий