пятница, 7 октября 2016 г.

У головній ролі - п'ятикласники

Про адаптацію п'ятикласників постійно говорять педагоги та батьки. Певну адаптацію "п'ятачки" проходять і у шкільній бібліотеці, оскільки специфіка нашої бібліотеки така, що ми маємо дві зали: для учнів 1-4-х класів та для учнів 5-11-х класів.
Подорослішали вчорашні  учні-початківці і ось двері великої шкільної бібліотеки гостинно розчинилися перед ними.
"У головній ролі - п'ятикласники": бібліо-reception - зустріч у шкільній бібліотеці відбулася днями в рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. Тут цікаве все: і простора зала, і великі (на відміну від бібліотеки для молодших школярів) стелажі, столи, стільці, і  безліч книг, журналів, які хочеться прочитати всі і одразу. Діти пригадали правила користування книгою, бібліотекою. Бібліотекар познайомила учнів з порядком розміщення книг на полицях, звернула увагу на книжкові виставки. Та особливе враження справила книга, якій налічується 110 років. (Повне зібрання творів М.Є. Салтикова (Н.Щедріна). Т.8.-С.-Петербург, 1906).
Стан раритетного видання переконав юних читачів у бережливому та шанобливому відношенні попередніх поколінь  до книги, що є чудовим прикладом до наслідування у власному поводженні з книгами.
 На фоні емоцій від споглядання книги з минулого сучасні українські книги, які надійшли до книгозбірні в результаті проведення благодійної акції "Подару бібліотеці сучасну книгу", вирізнялися своєю яскравістю, якістю поліграфії, змістовністю.
Бібліотекар запропонувала перевірити власну ерудицію та начитаність, відповівши на запитання літературної вікторини. Так, наприклад, який зріст у Дюймовочки знали всі -дюйм, а вже що таке дюйм допоміг з'ясувати "Словник іншомовних слів". Діти з радістю впізнавали книги, про які йшлося у запитаннях вікторини: "Книга рекордів Гіннесса", "Червона книга України" та інші.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий