пятница, 6 марта 2020 г.

Тримаю Кобзар у руках...

 Тримаю Кобзар у руках,
Гортаю його сторінки
І, ніби, забувшись в віках -
Шевченка читаю думки.

                          Г. Возна

У ці березневі дні поезії Тараса Шевченка лунають з вуст і дорослих, і дітей. У нашій бібліотеці також читали вірші та вшановували пам'ять Великого Кобзаря. 
До уваги користувачів розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-знайомство «Співець української слави і волі». Для виставки підібрана література, що розкриває творчий та життєвий шлях Т. Г. Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.
Та особливу увагу відвідувачів привернула незвичайна книга – «Кобзарева абетка». Це – електронна інтерактивна книжка з доповненою реальністю та звуком, яка відтворюється за допомогою безкоштовного програмного додатку FastAR Kids на мобільних пристроях (планшетах, телефонах).
У книзі зібрані твори Тараса Шевченка на кожну букву алфавіту. 
Користувачі бібліотеки, учні 5-А класу: Круліков Данило, Харцій Марія, Дєднєв Іван, Павловський Марк, Івановська Іванна, Мороз Маргарита знайомилися з новинкою, «оживляли» ілюстрації, використовуючи смартфони.
Бібліотекар запропонувала дітям обрати одну з літер алфавіту та прочитати вірш Шевченка, який починається з цієї літери. Для цього учні використали паперові книги, які представлені на тематичній виставці. Потім, намагаючись виразно читати поезії Кобзаря, здійснювали аудіо та відеозапис. 
Ось так школярі доповнили «живу» «Кобзареву абетку», поєднуючи відомі твори Тараса Шевченка з новітніми технологіями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий