вторник, 9 ноября 2021 г.

9 листопада українці відзначають День української писемності та мови.
День встановлений указом Президента України 6 листопада 1997 року на підтримку ініціативи громадських організацій – в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
За свою багатовікову історію українська мова не раз зазнавала утисків, заборон і репресій. Однак завдяки незламній волі українського народу їй вдалося вистояти й утвердитись.
Українська мова стає все більш уживаною серед молоді, упевнено завойовує культурно-інформаційний простір, український контент заповнює радіо- і телеефіри, а україномовні кіно, музика, мистецькі проєкти, книги стають усе більш популярними в Україні та світі.
Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.
Рідній мові присвячено багато поезій. Пропоную інтерактивну вправу, в якій необхідно вставити пропущені слова у віршах українських поетів про мову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий