пятница, 18 июня 2021 г.

Читаємо твори за шкільною програмою

Погоджуюся, що не завжди те, що вимагають зробити неодмінно, власне, хочеться зробити з доброї волі. І вже відчуваю як багато хто з вас розпочне нарікати на те, що, мовляв, твори за шкільною програмою нудні, нецікаві тощо. Чи так це насправді? 
У переліку творів є різні книжки, як класичні, так і сучасні. І всі вони намагаються нам розповісти про споконвічні людські цінності: добро, любов, щирість, вміння бути другом, надійною людиною, справжньою особистістю, врешті-решт. Засуджуються  пороки, ті, що існують стільки ж, скільки існує людство, але ніколи, у всі часи не культивувалися в суспільстві. Скільки доль, трагедій, переживань, різноманітних подій тощо вміщують сторінки книжок. І той книжковий досвід літературних героїв немов готує нас до зустрічі з реальним життям, в якому присутнє все: і горе, і радощі, і неймовірні випробування, і пригоди, і хвилювання, і щем...
Не без підстав, відомий англійський письменник, автор знаменитого циклу "Хроніки Нарнії" говорив: "За допомогою книги я проживу тисячі життів, залишаючись собою".
Література вчить мислити, аналізувати час, події, вчинки, формує нас, наповнює наші серця  людяністю і відчуттям краси та справедливості. Всього й не передати. Потрібно просто почати читати і обов'язково знайдеться саме та книжка, яка переверне вашу свідомість, захопить у свій полон і вам захочеться знову і знову пережити яскраві відчуття, враження, захоплення і все те, що обіцяє вам ще непрочитана вами книжка. 
Тож, раджу не зволікайте, заходьте до шкільної бібліотеки за цікавими книгами або скористайтеся посиланням "Віртуальна бібліотека художніх творів", де ви зможете знайти тексти творів за шкільною програмою з української та світової літератури з 5 -11-й класи.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий