пятница, 10 марта 2017 г.

Присвята Кобзарю

Учітеся, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
          Тарас Шевченко
9 березня - особлива дата для кожного українця - день вшанування генія і пророка нації Тараса Шевченка. 
Наслідуючи настанову Великого Кобзаря учитися, читати, учні 4-А класу разом з вчителем Пантюшиною Т.А. завітали до шкільної бібліотеки на захід, який відбувався в рамках проведення у школі місячника "Професійний орієнтир".
Якою буде Україна завтра залежатиме від того яке покоління, яких майбутніх спецілістів ми виховаємо.  
Якою є бібліотека сьогодні і що таке медіатека? Який він, бібліотекар ХХІ століття? Що є об'єктом праці бібліотекаря? Якими знаннями володіє сучасний бібліотекар - спеціаліст з обробки та розповсюдження інформації? На ці та інші запитання отримали відповідь учні 4-А класу. Готуючись до зустрічі, діти малювали бібліотеку своєї мрії. Малюнки учнів 4-А та 5-А класів розміщені біля входу до бібліотеки.


Уявляючи себе бібліотекарями, учні розділилися на три групи: "Бібліотекар-Читачі", "Книгознавці", "Медіаспеціалісти". Під керівництвом "старших бібліотекарів" кожна з груп виконувала тематичні завдання, які присвячувалися вшануванню Т. Г. Шевченка. "Книгознавці" доповнювали книжкову виставку "Шлях до Тараса". "Медіаспеціалісти" готували мультимедійну презентацію, приурочену Тарасу Шевченку. "Бібліотекар - Читачі" по черзі виконували функції бібліотекаря: записували читачів до бібліотеки, радили їм книги, відповідали на запитання, вписували книги до читацького формуляра. Зустріч завершилася читанням віршів Тараса Шевченка біля, створеної при допомозі учнів, книжкової виставки.

Ось, як це відбувалося...


"Шлях до Тараса"- презентація групи "Медіаспеціалісти"

Комментариев нет:

Отправить комментарий