вторник, 20 октября 2020 г.

Хто живе навколо тебе?: екологічний нон-стоп

Друзі! Запрошую вас поринути у дивовижний світ тварин.
Тварини - найрізноманітніша група організмів на Землі. Учені нараховують майже 2 мільйони видів тварин: 130 тисяч молюсків, 25 тисяч риб, близько 8600 птахів. Найбільше серед тварин комах, а найменше савців (4 тисячі видів).
У найбільшої тварини на Землі, блакитного кита, маса тіла сягає 150 тонн. Водночас дуже багатьох тварин можна виявити лише за допомогою мікроскопа, наприклад, інфузорію туфельку.
Роль тварин для всього живого неоціненна: вони беруть участь у кругообігу речовин, запилюють рослини, поширюють плоди і насіння тощо. Їх розводять і добувають для м'яса, шкір, хутра, молока, яєць. На лабораторних мишах, хом'яках і морських свинках досліджують дію деяких ліків, бжолину і зміїну отруту використовують у медицині. 
Тварини населяють Землю разом з нами. Давайте шанувати і берегти їх!
Вашій увазі пропоную випуски науково-популярної тематичної природничої газети для розумників і розумниць "Колосочок", присвячені тваринам, у нашій шкільній бібліотеці та за посиланням  https://e-kolosok.org/e-kolosochok/ 
Крім цікавої та пізнавальної інформації на вас чекає велика кількість вікторин, ребусів, кросвордів, конкурсів тощо. Спробуйте взяти участь у деяких із них прямо зараз.

Комментариев нет:

Отправить комментарий