четверг, 21 мая 2020 г.

Дорогу здолає той, хто йде

На сучасному етапі, як ніколи, важливо виховувати екологічну культуру підростаючого покоління. Бібліотеці належить особлива роль в реалізації безперервної екологічної освіти, просвіти та виховання її користувачів, в забезпеченні освітнього процесу необхідною літературою, в наданні допомоги при проведенні наукових досліджень, у пропаганді екологічних знань засобами найрізноманітніших форм роботи. Для здійснення цієї діяльності у бібліотеці важливе значення відіграє використання сучасних інформаційних технологій, що свідчить про високий професіоналізм бібліотекаря. 

З 6 по 26 квітня 2020 року проходив обласний інтернет-семінар "Роль бібліотеки ЗЗСО в організації екологічного виховання здобувачів освіти".
Мета інтернет-семінару: розширення теоретичних знань з екології та екологічного виховання, формування практичних навичок роботи з пошуку, збереженню, обробки і представлення тематичної інформації в різних видах з використанням сучасних сервісів для забезпечення екологопросвітницької та виховної діяльності бібліотеки.
Інтернет-семінар проходив у форматі дистанційних тренінгових занять на блозі "Шкільна бібліотека в меді@просторі" за програмою:



Розглядаючи матеріали, виконуючи практичні завдання, учасники семінару мали можливість зануритися в тему, розглянути сучасні технології та форми роботи, створити колективні сучасні інформаційні документи, розробити цікаві заходи, які обов’язково знадобляться бібліотекарям як у практичній діяльності, так і для проведення заходів у межах Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2020 року, гаслом якого є "Шкільна бібліотека і екологічна просвіта". 
Організатор, керівник семінару методист ЗОІППО Крижко Людмила Володимирівна.

Роботи учасників інтернет-семінару наповнили колективний сайт "Екологічне асорті. ЕкоДень у бібліотеці"
Матеріали роботи віртуальної команди 13 "ZooДрузі", учасником і керівником якої мені пощастило бути,  представлені у розділі "Світ тварин: пізнаємо, піклуємося, збережемо!" 
Сторінку сайту "Життя чудових собак": мережева акція для учнів 1-4-х класів уклала та оформила Немашкало Людмила Миколаївна, завідувач бібліотеки ЕЗОШ №7.
Участь у інтернет-семінарі - це вже моя друга спроба дистанційної роботи у віртуальних командах щодо підвищення професійної майстерності сучасних бібліотекарів. І цей семінар у форматі тренінгових занять, і попередній, у формі бібліотечного батлу, - надзвичайно цікаві, неординарні, пізнавальні, змістовні, насичені багатющим матеріалом для практичної діяльності сучасного бібліотекаря. 
Щиро вдячна методисту ЗОІППО Крижко Людмилі Володимирівні за створення, організацію інтернет-семінару, надання методичної підтримки, консультацій, можливість здобути досвід у колективній віртуальній роботі,  підвищити свій професійний рівень.
Дякую за плідну працю, взаєморозуміння, відповідальність учасникам команди: Симоненко Галині Вікторівні, бібліотекарю Токмацької ЗОШ №5,  Євтушенко Ірині Вікторівні, бібліотекарю Новомиколаївської ЗОШ, Сердюк Тетяні Вікторівні, бібліотекарю Комиш-Зорянської ЗОШ.
Завершився інтернет-семінар, але залишилися незабутніми миті напруженої роботи в команді, знайомство, спілкування, дружні стосунки з колегами-однодумцями.

   



Комментариев нет:

Отправить комментарий