четверг, 2 мая 2019 г.

Поспішайте робити добро!


"Подаруй бібліотеці сучасну книгу" - благодійна акція шкільної бібліотеки, яка є традиційною. Дарування книг, поповнення книгозбірні - добра справа, до якої з радістю долучаються наші школярі.
Напередодні Великодня учні 8-А класу разом з класним керівником Пронькіною Анною Сергіївною подарували бібліотеці чудову книгу сучасної української дитячої  письменниці Галини Малик "Незвичайні пригоди Алі"
Ця казка дуже-дуже цікава і повчальна. У ній розповідається про дівчинку Алю, яка завжди недороблювала свої справи і потрапила до країни Недоладії. Це країна, в якій ніколи нічого не дороблюється. Герої казки, названі такими іменами, які починаються на Недо-, тому що вони недоробляли справи. Жителі цієї країни називаються недоладяни. І тільки один герой доводить справи до кінця. Це – Кат. Він відрубує голови героям, яких приводить злий, недобрий Перший недорадник. У кінці цієї повісті-казки Аля повертається додому, але в неї є список, до кого б вона мала завітати, попередити інших, щоб вони не потрапили до країни Недоладії. І питає авторка у читачів: "А до тебе вона ще не приходила?". 
Казка вчить бути працьовитим і старанним, завершувати розпочаті справи, уміти товаришувати, допомагати іншим, не бути жорстоким, байдужим, боягузом.



Комментариев нет:

Отправить комментарий