четверг, 30 ноября 2017 г.

Не дай СНІДу шанс!

Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ вперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн світу прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією. Всесвітній день, який щороку відзначається з того часу, сприяє організації зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу.
Символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка і сьогодні жодна акція в цій сфері не обходиться без неї. Ця стрічка як символ СНІДУ була придумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру.
Україна займає одне з перших місць в Європі щодо темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДОМ, за офіційними даними досягає понад 120 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч - діти. Щодня інфекція вражає близько 40 громадян країни, а 8 з них помирає.
Обізнаність - запорука недопустимості смертельної загрози! Цікавтеся інформацією щоб уникнути зараження. Читайте літературу про ВІЛ/СНІД у шкільній бібліотеці.
Фільм про СНІД. Сергій Зубань





Комментариев нет:

Отправить комментарий