понедельник, 26 декабря 2016 г.

Українець, який відкрив людству шлях у космос

110 років від дня народження Сергія Корольова.
Він народився 30 грудня 1906 року у місті Житомирі. Видатний український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики.
Вважається основоположником практичної космонавтики. Конструктор перших штучних супутників Землі та космічних кораблів.
Донька С.П. Корольова Наталія згадує: "Дитинство батько провів у Ніжині, мешкав у Києві, в Одесі. Перші 24 роки, майже половину свого життєвого шляху, батько провів в Україні. Він дуже її любив. Полюбляв українські пісні, українську мову". Коли Корольов запустив ракету з першим українським космонавтом Павлом Поповичем, той заспівав з космосу для головного конструктора його улюблену пісню "Дивлюсь я на небо..."
"Цей день в історії України". Під такою назвою у шкільній бібліотеці розпочато серію цікавих повідомлень про історичні події, про видатних українців. Першим, як і годиться піонерам космосу, є підбір інформації про видатного українця, який навічно увійшов в світову історію космонавтики та ракетобудування. Видатна особистість, гордість української нації - Сергій Павлович Корольов.
Читайте у бібліотеці:
  • Шаров Ігор 100 видатних імен України / Ігор Шаров  - К. : Альтернатива, 1999. - С. 181 -184;
  • Скляренко, В.М. Відкриття та винаходи / В.М. Скляров, В.В. Сядро. - Х. : Веста. - С. 96 - 101.;
  • Українець, який відкрив людству шлях у космос // Шкільна бібліотека. - 2016. - №11. - С. 75 - 78;
  • Король, А. Человек -планета. Юность основоположника практической космонавтики / Антон Король, Валентина Иващенко // Країна знань. - 2005. - №8 - С.37 - 41.

Відеофільм "Сергій Корольов", автор nazargryn